Workshops

Workshops film

Wil je graag filmen? Dan kun je met je mobiel  of een simpele camera al heel goed uit de voeten. Juist zonder dure apparatuur zul je in eerste instantie een beroep moeten doen op je creativiteit. In 1 of 2 workshops schrijven we een scenario, en filmen en monteren we een kort filmpje. Daarbij is het van belang wat je wilt overbrengen. Je neemt zelf een camera en laptop mee. We streven naar 1 afgewerkte film. De deelnemers werken in teams. Duur 2,5 tot 3 uur. Voor groepen vanaf 10 personen en maximaal 20

Workshops creatieve fotografie /creatief leren kijken

Beginnend fotografen in de dop worden vaak al ontmoedigd door dure apparatuur, ingewikkelde techniek en onbegrijpelijke vaktaal! Maar laten we wel wezen. Iedereen kan op een knopje drukken. Als je op het juiste moment ergens aanwezig bent en op het knopje drukt kan die amateurfoto van die val bij het wielrennen nog wel eens verkozen worden voor de voorpagina van een krant. En dat nog boven de fantastische foto vlak daarna van een pro die dat moment net even miste. Het is natuurlijk helemaal super als je (door de cursus die je net hebt gedaan) op dat moment supersnel de juiste instellingen gebruikt waardoor de foto nog beter wordt. Een goede fotograaf kan zelfs met een speelgoedcameraatje uit de voeten. Het gaat ook om het leren kijken, compositie, kleur, dieptewerking, en keuzes maken en een juiste verhouding met techniek.  Duur 2,5 tot 3 uur. Voor groepen vanaf 10 personen en maximaal 20.  

Het plezier hebben in het fotograferen waardoor je je verder wilt bekwamen is in eerste instantie heel belangrijk. Het aanmoedigen, inspireren en motiveren gaat hand in hand met techniek en met experimentele fotografie en het leren van elkaar.

Contact over workshops